Mycket pekar åt rätt håll i regionen

Veckans genomgång av bokslutskommunikén visar på ett resultat på över 700 miljoner kronor för Västra Götalandsregionen. Samtidigt blir våra (mp)- motioner om begränsat användande av silverförband inom vården och om etiskt och socialt ansvar vid upphandlingar välvilligt bemötta av majoritetspartierna. Det känns onekligen som att mycket av det som sker är på rätt väg i Västra Götalandsregionen.

Visst, det finns orosmoln. I bland i form av människor som inte fått den hjälp de varit i behov av inom vården. Andra gånger i form av medarbetare som inte upplever att de kan påverka sin situation. Men mycket går åt rätt håll - och i bland känns det skönt att kunna stanna upp och reflektera över det.

När Västra Götalandsregionen bildades var den en underfinansierad och svårstyrd koloss, där verksamheterna nätt och jämnt hunnit hämta sig från krisårens stålbad, innan man åter ställdes inför röda siffror i boksluten, följda av sparbeting. Köerna var långa, taxehöjningarna inom kollektivtrafiken gigtantiska och stämningen mellan partierna var hetsk.

Nu är vi på gång, de styrande partierna har blivit varma i kläderna, har blivit mer lyhörda, och problemen som vi stöter på längs med resan - tja, dem försöker man faktiskt ta i tu med.

Jag är hoppfull...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback