SPI är smygrasister

I Borås står Miljöpartiets valstuga brevid en husvagn från SPI. Sveriges Pensionärers Intresseparti är ett parti som tyvärr inte står för vad det utgör sig. Flera av partiets företrädare står för en inhuman och främlingsfientlig syn som är väl så farlig som Sverigedemokraternas och Nationaldemokraternas.

Alla oförätter som begås mot äldre, och det finns det en hel del av, är tydligen invandringens fel i SPI:s syn. Att kommunerna lägger för lite pengar på Särskilt boende är tydligen invandrarnas fel, liksom att pensionerna är för låga.

I stället för att komma med konstruktiva lösningar på många av de bekymmer som möter våra äldre, så har SPI antagit en bitter och främlingsfientlig attityd. Det är synd att ett sådant parti profiterar på våra äldres goda rykte. Det är trots allt våra äldre som byggt upp sverige till ett öppet och mångkulturellt samhälle. Det är våra äldre som lade grunden till ett samhälle där alla människor är lika värda, med samma rättig- och skyldigheter.

Visst måste vi lösa situationen för de äldre. Vi måste tillvarata det friska hos våra gamla,  stimulera dem med aktiviteter och terapi. Skapa mötesplatser mellan gammal och ung. Men att falla in i den form av bitterhet som SPI präglas av, det späder tyvärr bara på problemet. Hoppas att människor genomskådar detta...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback