Ingen Leijonkung, men helt ok framträdande

Så var det då dags för SVT- utfrågningarnas sista intervjuperson, Lars Leijonborg:

INTERVJUOBJEKT
Lars Leijonborg (fp): Rökt (fp)- ledare kravlade sig ur askan...

Betyg: ¤¤
Det var en tämligen stel och formell (fp)- ledare, helt utan den vanliga lite torra, men småironiska, humor, som blivit kännetecken under de senaste åren. Lars Leijonborg hade svårt kring diskussionerna hur han skulle klara av att vara statsminister vid en stor krissituation, när han nu inte ens klarade av att vara partiledare i en intern kris. Fp- ledaren gjorde väl inte bort sig, men var tydligt märkt av den gångna veckans avslöjande affärer.

PROGRAMLEDARE
Mats Knutsson
Betyg: ¤¤¤

Upplevde att Mats Knutsson stundtals lät (fp)- ledaren komma lite väl lindrigt undan, även om han av och till kom med vassa frågeställningar. Mats Knutsson kommer i mina ögon vara välkommen tillbaka som utfrågare, han har serien igenom hållt en hög genomsnittlig standard, och inte varit så starkt politiskt färgad.

Marianne Rundström
Betyg: ¤¤¤¤¤

Som vanligt en god insats, denna afton helt utan misstag. Måste åter upprepa att Rundström saknar konkurrens som SVT:s skarpaste kvinnliga utfrågare sedan Gunvor Hilldéns dagar. Kvick, glad, framåt, men ändå vass och aldrig rädd för att ställa kniviga följdfrågor. Marianne Rundström har varit utfrågningarnas hjärta, själ och stora tillgång.

TOTALT
Betyg: ¤¤¤

En blek Leijonborg utan humor gjorde att timman kändes ganska lång. Detta trots att man använde ganska många minuter till att diskutera de oegentligheter som fp- topparna bidragit med under valrörelsen. I övrigt en lyckad sändning, och fullgod avslutning på en mycket sevärd utfrågnings- serie.


Kommentarer
Postat av: Niklas Theodorsson

Tack Tony. Nu slipper jag se eländet. Tyvärr klarade Ekot idag inte av att fokusera på det viktigaste: Att Leijonborg blåljög i måndags både för folket och Persson. Och de borgerliga kommentatorerna försöker skyla över och skylla på brottsoffret så det är rent pinsamt. Skärpning medier!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback