Bitterljuv intervju av Reinfeldt

Moderatledaren intervjuades av SVT:

INTERVJUOBJEKT
Fredrik Reinfeldt (m), - Bitter eftersmak när (m)- ledaren presenterade sina valkarameller.
Betyg: ¤¤
Reinfeldt är en statsman, det råder det inget tvivel om. Med en ärlig och uppriktig framtoning, och med en tydlig och rak beskrivning av vad hans politik innebär. Men samtidigt verkar han något träig, den lite glada underton som präglat tidigare sändningar skymtades endast under snabbfrågorna när Djurgårdens IF kom på tal.

PROGRAMLEDARE
Mats Knutsson
Betyg: ¤¤¤¤

Pressade Reinfeldt hårt när det gällde dennes velighet, exempelvis i frågan om fastighetsskatten. Knutsson var överlag både vass och tuff i sina frågeställningar, och ställde rätt följdfrågor. Som tittare kände man sig nöjd.

Marianne Rundström
Betyg: ¤¤¤¤

I all sin hjärtlighet hade Rundström i dag även kryddat upp sina frågor med en viss tuffhet, inte minst när det gällde jämställdhet. Marianne Rundström framstår alltmer som en av SVT:s starkaste utfrågare, samtidigt som det aldrig blir otrevligt, eftersom hon behåller sin glada och nyfikna inställning.

TOTALT
Betyg: ¤¤¤¤

Timman gick snabbt, detta trots att den intervjuade saknade något av den glada och humoristiska framtoning som präglat tidigare intervjuer.  Men kanske är humor något som inte är förunnat en statsman. Journalisterna var tuffa, utan att bli oförskämda, och ställde av och till Reinfeldt mot väggen. Kanske förlorade alliansen valet efter denna utfrågning, för när moderatledaren stod försvarslös, flöt de tysta sekunderna,  och konstgjorda pauserna ganska långsamt genom de svenska tv- rummen...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback