18- årig (sd)- politiker fick söka skydd...

I dag blev en 18- årig sverigedemokratisk politiker i Borås tvungen att söka skydd då han hotades av en grupp ungdomar på Almåsskolan, där även sverigedemokraten studerar. Hur mycket jag än avskyr den främlingsfientlighet som 18- årige Petzäll och hans parti står för, så är det ändå fel sätt att gå tillväga.

Att genom metoden "öga för öga, tand för tand" utsätta Petzäll för samma sak, som många av hans egna partikamrater utsatt invandrade människor för genom åren, leder inte till något annat än ökade spänningar, större konflikter och minskad tolerans.

Vi som står för en human och solidarisk människosyn ska inte sänka oss till (sd):s medlemskårs nivå i hur vi hanterar våra meningsmotståndare. Låt oss i stället aktivt ta debatten med dem som företräder dessa destruktiva och ickedemokratiska krafter, och överbevisa dem. Låt oss med ordet som vapen sticka hål på deras argument, skjuta deras falska uppgifter i sank, och få dessa mörkblå krafters företrädare att inse att de slagit in på en dåraktig väg.

Det tror jag är en bättre strategi än att sänka sig till samma låga nivå och därigenom få ännu fler förföljelser och hot i samhället...

Kommentarer
Postat av: Marianne

Instämmer till fullo!

Men det kräver att vi hjälper ungdomarna att samla argument och lär dem att använda dem. Det är inte medfött.

De som tillhör "avvikande" eller mindre grupper är betydligt säkrare i sin roll eftersom de får mer träning i att just argumentera.

2006-09-25 @ 16:13:10
Postat av: Aquina

Du har helt rätt i det du skriver.
Syftet med en demokrati är att alla, även de man ogillar, ska ha en möjlighet att agera på den politiska scenen och vår yttrandefrihet är i mitt tycke den viktigaste grundlagen.

Postat av: /M

Jag gillar inte heller att han hotades, men jag anser att det är dödfött att "ta debatten" med sverigedemokraterna. Dvs om man med det menar att möta dem i debatt om flyktingpolitik och invandrarrelaterade ämnen. Det går inte att vinna en sån debatt eftersom de inte spelar på den sakliga planhalvan. Kan man hålla sig från dessa ämnen tror jag att man kan vinna på att ta en debatt om andra ämnen, tex ekonomi eller arbetslivsfrågor på en praktisk nivå eftersom man inte kan påverka saker som budgetunderskottet eller det ökande antalet förslitningsskador i arbetslivet via deras kärnfrågor.

2006-09-27 @ 15:52:02
URL: http://banal.blogg.se
Postat av: Tony

Jag menar kanske inte att man nödvändigtvis måste ta en direkt debatt med (sd), men man måste föra en diskussion med befolkningen om (sd):s lögner.

Dumhet är det dummaste som finns, och det finns faktiskt människor som verkar tro på (sd):s fantasi- statistik...

2006-09-28 @ 08:18:02
Postat av: William (SD)

Säg till när ni vill ta en debatt jag kan varje dag. Men ni brukar ha en vana av att inte vilja ta debatt med oss. [email protected]

2006-10-01 @ 18:48:51
Postat av: Tony

Debatten kommer våra representanter föra i fullmäktige, själv kommer jag föra den i media, och jag tycker exempelvis att Lennart Andreassons (vänsterpartist) artikel häromdagen i BT, är tydlig och klar.

Den visar på att vi är många som är redo att ta debatten med de främlingsfientliga partiernas företrädare...

2006-10-02 @ 10:35:36
Postat av: William (SD)

Ska bli spännande att se. Detta enda som Lennart har skrivit har varit rena lögner.

2006-10-21 @ 00:27:16
URL: http://www.sverigedemokraterna.se/boras
Postat av: Tony

Snarare innehåller den artikel du skrivit sakfel. Lennart har rätt - ni har fel, så är det.

När ni nu valts in i kommunfullmäktige, något jag respekterar (om än beklagar), så vore det ju önskvärt om man inte möts av en blank ruta när man klickar på "vår politik". Har ni ens diskuterat kring hur ni ställer er i typiska kommunala frågor, såsom frågan om kulturidrottsplats på Norrby, föreningsstöd, valfrihet inom barnomsorgen eller frågan om vilken sträckning den nya väg 27 mellan Kråkered och Viared ska ha?

Det går an att komma med klagomål och löst grundade åsikter - men att komma med konkreta förslag till lösningar kring vardagsfrågorna i Borås Stad, det gör ni inte. Blanka hemsidor, blanka papper, det liknar ju ingenting...

Du vill ha en debatt, William. Kom igen när ni bestämt er för vilken politik ni tänkt bedriva i kommunen. Eller sitter ni där bara för att håva in pengar?

2006-10-25 @ 18:07:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback