Majoriteten betår i regionen

Centern, Folkpartiet och Socialdemokraterna sitter vidare vid rodret i Västra Götalandsregionen. När det nu inte fanns plats för (mp), så är detta ändå en ganska bra laguppställning. De tre partierna har lyckats skapa balans och stabilitet, något som saknades under regionens inledande år.

Visserligen kan det kännas trist att Miljöpartiet är ett av två partier som ej fått chansen att styra regionen, samtidigt kan man inte låta en sådan känsla leda till bitterhet. Trots allt har de styrande partierna frågat efter vår (och andra partiers) åsikt när stora ärenden behandlas, som exempelvis hälso- och sjukvårdens framtida struktur, regionala utvecklingsplaner, och miljöpolicys. Vi är inte alltid nöjda, men vi tackar för att vi får vara med och framföra våra argument, tankar och idéer.

Kanske är det därför som de flesta ändå känner en viss lättnad på regionens hus i Vänersborg? Att den blocköverskridande majoriteten fortsätter, kräver att man även lyssnar in synpunkter från oppositionspartierna. För rätt vad det är, kan vi komma att behövas...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback