Bygg vindkraft på Viared

Viared var en gång för inte alls så särskilt länge sedan en lantlig idyll med bördiga ängar och en vacker liten skola. Det är det inte längre. På Borås bördigaste marker byggdes i stället ett industriområde, med flygplats, fabriker, tryckerier och motorfirmor.

På Viared. som ju ligger beläget som en liten knalt mellan småsjöar i söder, och Viaredssjön i norr, blåser det ofta. Varför inte bygga en vindkraftpark på området, som ju redan är att betrakta som ett område där den fysiska miljön ändå redan fått backa, för de tekniska landvinningarna?

Det finns gott om yta kvar mellan de asfalterade parkeringarna, området mellan motorväg och industrier, på bergen mellan Viared och Borås et c. Yta att använda för nya tekniska landvinningar. Yta att bygga vindkraftverk på. Här kommer eventuellt väsen från vindbrus ändå dränkas i motorbullret från R40, här är ändå området präglat av fula murar, nätiga stängsel och inte alls så särskilt vackra fasader.

Borås är bland de sista kommunerna i västsverige att inte ha något vindkraftverk. Genom att bygga en vindkraftpark på Viared, kan vårt energibolag åter hamna i framkant med miljöarbetet, och skapa något mer framtidsinriktat än att elda importerade sopor.

En utmaning som den brokiga men i överenskommelsen ganska framtidsinriktade majoritetskonstellationen i Borås bör anta!


Kommentarer
Postat av: Erik

Låter vettigt, ett steg som skulle styrka och komplitera Borås som framåtstävande kluster för hållbar energiutveckling, då både med forskning och afallshantering i framkant

2007-07-31 @ 14:30:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback