- Skärpning, Volvo!

Hörde att Volvo funderar på att sluta tillverka biogasbilar. Detta bekräftar för mig att Sveriges ledande bilföretag inte tar miljöfrågorna på allvar. I stället för att marknadsföra en bil som är miljövänlig, se till så att den finns tillgänglig hos återförsäljarna osv, så väljer man att lägga ner tillverkningen. Detta samtidigt som allt fler kommuner och mackar bygger ut biogaspumpar.

Jag blir både frustrerad och förbannad när näringslivet inte förmår kraftsamla sig för att delta som ledare i den gröna omställningen, utan bara tycks se omställningen som en tillfällig trend, något att sköta med vänsterhanden.

Det är tillsammans, som politiker, forskare, näringsliv, fackförbund och frivilligorganisationer måste arbeta för att leda Sverige in i en hållbar klimatpolitik.  Det duger inte att man fortsätter sitta i sina isolerade öar, utan att ta hänsyn till den katastrof som håller på att ske omkring oss. Har näringslivsledarna inga barn, vars framtid de oroar sig för, när temperaturen stiger, och vi har högsommarvärme när det egentligen skulle vara höst, och sensommarvärme långt in i oktober?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback