Så blev Göran grillad...

I går drog partiledarintervjuerna igång på SVT. Efter varje intervju har jag tänkt göra en bedömning av sändningen:

INTERVJUOBJEKT
Göran Hägglund, (Kd)   - Grillad, men långt från bränd...
Betyg: ¤¤¤¤

Hägglund grillades av utfrågare och tittarfrågor, kanske främst i när det gällde fastighetsskatt, homoadoption och könsneutrala äktenskap. Men svaren han gav kändes ärliga och uppriktiga, och även om jag tar avstånd från hans politik på främst de två sistnämnda områdena, så måste erkännas att han gjorde flera snygga retoriska vändningar. Helt klart är att Göran Hägglund inte kommer vara det sänke för (Kd) som vissa befarade/hoppades på, när han blev vald. Tvärtom såg han ut att trivas i studion, han drog sig inte för att fnissa till någon gång, dra någon avspänd vits, och av och till sända en ärlig och uppriktig syn in i kameran. (Kd):s sympatiserör kan vara nöjda med Hägglunds insats.

PROGRAMLEDARE
Mats Knutsson
Betyg: ¤¤¤

Knutsson syntes till en början ganska spänd, och tappade tidigt i sändningen bort ett par, tre självklara följdfrågor som borde ställts. Men han repade sig ungefär halvvägs, och såg mot slutet ut att trivas. Helt klart SVT:s bäste manlige utfrågare sedan Orups  dagar (dvs Lars, inte det där omusikaliska miffot i cowboyhatt).

Marianne Rundström
Betyg: ¤¤¤¤

Rundström tonade till en början upp som den snällare av utfrågarna, men gav snabbt ett par riktigt vassa frågor när diskussionen kom in på homoadoption och könsneutrala äktenskap. Genom hela sändningen kändes hon som den mer säkre av programledarna, antaligen för att hon har programledarvana från morgontv. Rundström är helt klart SVT:s bäste kvinnliga utfrågare någonsin, vid sidan av min alla tiders favorit, Gunvor Hilldén.

TOTALT
Betyg: ¤¤¤

Sändningen höll, utan att bli mesig, en ganska öppen och trivsam profil, något som också följdes upp under den därefter följande radioutfrågningen. Den innehöll tuffa frågeställningar, men en hjärtlig attityd, vilket kändes trevligt att se. Vissa utfrågningar som gjorts under åren, har mer kännts som ett korsförhör på en polisstation, vilket säkert ger fler svettiga partiledare, men samtidigt är ganska träigt att titta på. Här bjöds på en timma med god stämning, där (kd) fick sin varudeklaration presenterad, samtidigt som programledarna inte väjde för att ställa en del tuffa frågor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback