Persson värmde upp, men var fanns glöden?

I afton intervjuades statsministern av SVT:

INTERVJUOBJEKT
Göran Persson (s),   - Uppvärmd, men inte glödhet...
Betyg: ¤¤¤

Göran Persson gjorde väl inte bort sig i dagens utfrågning i SVT, men frågan är om det räcker... Han fann sig snabbt i frågor om samarbetsformer efter valet, han var stundtals kvick och ganska kul, fick publiken att le. Men frågan är om det räcker... Mycket av budskapen var gammal skåpmat, flosklerna låg tätt, och mantrat om att  "alla ska med" är väl inte så värst lyckat och kul, snarare lite pinsam. Göran Persson var inte heller särskilt tydlig i frågor om framtiden, han menar att "vi ska arbeta vidare på den inslagna vägen". Men han var otydlig kring hur den vägen ser ut... Men, icke förty - Persson gjorde sitt starkaste framträdande hittills under valrörelsen.

PROGRAMLEDARE
Mats Knutsson
Betyg: ¤¤¤¤

Knutsson har blivit varm i kostymen, och ställde rätt frågor sändningen igenom. Han är tuff, men inte oförskämd. Han är påläst, men inte dryg. Han är helt klart en tillgång i SVT:s valutfrågning.

Marianne Rundström
Betyg: ¤¤¤¤

Rundström var som vanligt suverän på att kombinera rollen som trivsam och välkommande värdinna, samtidigt som hon inte värjer sig för att ställa giftiga frågor vid rätta tillfällen. Ställer även en del personliga frågor, utan att för den del bli plump. Det kändes att även Rundström trivs i rollen som valutfrågare, kanske främst när det kommer till de korta, vassa frågorna, som ställdes ungefär halvvägs in i sändningen.

TOTALT
Betyg: ¤¤¤

Åter  en timma med god stämning, men kanske med något mindre sakupplysning än vid utfrågningen av Hägglund. (s) är ett parti med lång historik och många dokumenterade meriter, och det är för intervjuarna svårt att få Persson att tala om framtiden i andra termer än att "vi ska fortsätta på den inslagna vägen", utan att för den delen beskriva hur den inslagna vägen ser ut.  Men överlag var utfrågningen just så som Persson själv sammanfattade den: - Informativ, trevlig och saklig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback