En händelserik dag...

Denna dag började med att väckarklockan inte ringde, kort sagt - man vaknade på morgonen, och sedan var den dagen förstörd. Nja, kanske inte riktigt ändå...

När jag med andan i halsen kom till Vänersborg, fick jag besked om att majoritetspartierna i regionen helt plötsligt, och utan förvarning, valt att presentera ett förslag om att ta 120 mkr från det förväntade överskottet, och lägga dem främst på kökortningsåtgärder. Vårdgarantin i all ära, men hur kan man som seriösa politiska partier välja att höfta till en summa, utan att vara säker på vad man får för pengarna? Är det god hushållning med finanserna?

På några minuter beslutades det att (mp) och (v) (med instämmande från Sjukvårdspartiet) skulle lägga ett alternativt yrkande, ett förslag om att förbättra lönepolitiken för att komma tillrätta med de felavlönade grupperna.

Ytterligare några minuter senare var styrelsen återigen samlad för att gå till beslut, men själv stod jag vid en strulande kopiator. I sista sekunden kom jag fram med yrkandet till våra gruppledare så de kunde skriva under. Sedan en ivrig diskussion följd av beslut och ajournering för lunch.

Under lunchen rusade vi över till Grill- Ivar på torget och köpte en falukorvsskiva med mos och rusade därefter tillbaks för att skriva pressmeddelande inför presskonferensen som började en kvart senare.

Rigmor från vänstern, Stefan från (mp) och undertecknad satt, stod, slet och knappade in pressmeddelandet mellan kl 13.12 och 13.18. Kl 13.20 började presskonferensen...

Sedan några telefonsamtal till alla de som ringt under dagen, och därefter vidare tillbaks upp till regionstyrelsen för en intressant information från SOM- institutet. Det visade sig att (mp) minsann fått 6,6% stöd i undersökningen, vilket är ett kanonresultat för oss i denna undersökning!!!

En halvtimmas diskussion med Boris i (s) har också hunnits med under dagen. Är mycket tacksam för den dialogen, för nu börjar bitarna falla på plats gällande budgetförslagen som snart skall knytas samman. Meningen är att vi ska vara färdiga på fredag, vi får se hur det går...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback