Diskriminering av ursprungsbefolkningen

Från och med nästa år kommer barn och ungdomar med samiskt ursprung inte få någon offentligt finansierad integrerad undervisning. Den integrerade samiska undervisningen dras in, i bland annat Krokom och Härjedalen.

För barnen i Härjedalen slår beslutet extra hårt, eftersom det inte finns någon samisk skola där. För barnen i Krokoms kommun innebär beslutet ett val mellan att fortsätta i sin gamla skola, och därmed säga nej till all undervisning på samiska, eller att flytta till en samisk friskola och därmed gå miste om de mångfaldsvinster som en integrerad skola kan erbjuda.

Förändringarna görs av kostnadsskäl, enligt politikerna, vilket torde innebära att de tycker segregering och diskriminering är okej så länge det sparar pengar. I Krokom styr (s) och (c), i Härjedalen styr (s), (v), (c) och (fp). Men någonstans känns det som att Sverigedemokraternas retorik redan trängt sig in till beslutfattarnas korridorer i dessa båda kommuner...

Hujedamej...


Kommentarer
Postat av: Johan Hellström

Fast i Krokom tar den borgerliga fyrklövern och miljöpartiet över nu. Inte för att jag vet om det kommer ändra beslutet, men ändå.

2006-12-08 @ 17:04:33
Postat av: Tony

Vi får hoppas att man gör det. Kanske dags att slå en signal till Owen...

2006-12-09 @ 12:20:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback