Nu har vi skaffat en förslagslåda!

Så sade min dåvarande chef en gång när han kom till jobbet med en dokumentförstörare. Han tejpade till och med upp "FÖRSLAGSLÅDA" skrivet med stora bokstäver på burken, som han snyggt placerade på en väl synlig plats vid vattenautomaten. Alla visste ju förstås att det var en dokumentförstörare och ingen förslagslåda. Alla förutom, hmm dumt att nämna namn, vi kan kalla henne Gullan (inte för att hon var gullig, men hon såg ut som hon skulle kunna hetat Gullan).

Gullan lade i flera veckors tid ner det ena förslaget efter det andra. Och min chef spelade med. Han sa till henne att han tömde förslagslådan var eftermiddag, och dokumenterade allt i en pärm som skulle lyftas på nästa personalträff.

Men så hände det sig en dag att personalen skulle skramla till present, eftersom en annan jobbarkompis skulle fylla jämnt. 50 kronor skulle var och en av oss ge till chefen, som sedan skulle ut och köpa en servis av något slag.

Gissa var Gullan lade sina 50 kronor? Chefen var ute, och Gullan tyckte att, ja den där förslagslådan tömmer han ju ändå varje dag. Så Gullan tog en "Jenny Lindare", stoppade den i ett kuvert som hon varsamt klistrade igen och lade i - förslagslådan...

Efter den incidenten tog chefen bort "förslagslådan" och ställde en benjaminfikus brevid vattenautomaten istället... 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback