Och mitt i allt fp- rabalder kom Peter Eriksson...

Så blev det då dags för ett av mp- språkrören att intervjuas av SVT:

INTERVJUOBJEKT
Peter  Eriksson (mp): -Välfriserade svar med nyrakat språkrör
Betyg: ¤¤¤¤
Peter Eriksson utstrålar stabilitet, något som inte varit allt för vanligt för Miljöpartiets språkrör genom åren. Samtidigt lät han sig pressas hårt i frågan om medborgarlön, krånglade till det mer än nödvändigt. Eriksson var stundtals både humoristisk, ironisk och lättsam, men av och till lät han sitt engagemang leda till irritation över programledarnas naiva frågeställningar. Sådant klär sig inte i TV. Under sändningens tio sista minuter, som handlade om miljö, tände Eriksson till och blev mer lysande än jag någonsin sett honom. Där räddade han en fyrapoängare, annars hade jag tänkt sätta en trea för kvällens insats.

PROGRAMLEDARE
Mats Knutsson
Betyg: ¤¤¤¤

Pressade på hårt om medborgarlönen, och gav sig inte med Erikssons något vaga svar,  utan fortsatte idogt följa upp med nya frågeställningar. En ny fullgod insats från Sveriges bäste manliga utfrågare sedan Lars Orups dagar.

Marianne Rundström
Betyg: ¤¤¤

Som vanligt en god insats, dock gjorde hon under kvällen ett stort och ganska irriterande misstag. I snabbfrågorna ställde hon en fråga om pigavdrag, och relaterade till att de just talat om frågan tidigare. Men frågan kom upp först efter snabbfrågorna. Det var en miss, som åtminstone jag satt och grunnade på en stund...

TOTALT
Betyg: ¤¤¤¤

En timma som präglades av inledningen, där Eriksson pressades om sina åsikter i frågan om Folkpartiets brottsliga krumbukter i Socialdemokraternas intranät. Timman flöt i övrigt på ganska snabbt, och det kändes som att Miljöpartiets politik redogjordes på ett ganska gott sätt för tittarna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback