Lailas sista regionfullmäktigemöte

Min idol Laila, gjorde sitt sista regionfullmäktigemöte under tisdagen. Laila är en kvinna med krut i, som alltid tar parti för den lilla, svaga människan. Efter en lång tids politisk gärning först i Bohuslandstinget, sedan i Regionfullmäktige i Västra Götaland, har hon nu gjort sitt sista landstingskommunala fullmäktigemöte.

Och just när alla trodde att hon inte skulle gå upp och tala mer i talarstolen, blev hon full i fan, och gjorde ett angrepp på borgarnas avoga inställning till torskfiskestopp i en debatt om fiske. Den insatsen var glänsande, och en finfin avslutning på Lailas regionfullmäktigegärning.

Nu hoppas jag att hon blir kvar i hälso- och sjukvårdsgruppen, samt att hon fortsätter vara den drivande och positiva kraften som hon alltid varit i partiet. Det här partiet skulle må bra av flera "Lailor" :-)

Regionfullmäktiges ordförande, Hans Aronsson, kom just förbi i korridoren och berömde en annan av våra nu före detta ordinarie fullmäktigeledamöter, nämligen Birgit Karlsson. Birgit fortsätter dock som ersättare, och kommer, om jag känner henne rätt, fortsätta vara en drivande kraft i såväl regionen som i Åmål.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback