Om partiernas hemsidor

Här kommer mina högst partiskt satta betyg till partiernas hemsidor

(dock är väl alla betyg, från tidningarnas omdömen om nya skivor, till svenskalärarens omdöme och eleven mer eller mindre partiskt satta)    :


Vi går i storleksordning (utifrån tidigare valresultat):

Socialdemokraterna
Betyg: ¤¤¤ +
En helt ok sida, med stora tydliga bilder och tydlig information. Strukturen verkar någorlunda genomtänkt, dock lite gammaldags (men det går nog hem hos deras väljargrupp). Ett extra pluss för att man ej möts av idolporträtt på "den store ledaren", utan på en rad bilder av varierande innehåll och kvalitet.

Moderaterna
Betyg: ¤¤
En småplottrig sida, ger rörigt intryck. Alla områden verkar vilja dra intresset till sig, förutom menyraderna, som är väldigt bleka. Man kunde också förvänta sig en något bättre uppdatering av landets näst största parti.

Folkpartiet
Betyg: ¤¤¤¤ -
Idoldyrkan av mass, tre av fyra bilder på förstasidan föreställer Leijonborg, vilket innebär minus. I övrigt en lättnavigerad sida, med tydlig struktur och en ganska angenäm layout.

Kristdemokraterna
Betyg: ¤¤¤ -
Enkel och ganska snygg sida, men något rörig. Bra och konstraterande färger, men något för mycket text i menyraderna. Trevligt med bilder som föreställer annat än personporträtt. Idolbild på Hägglund drar ner betyget.

Vänsterpartiet
Betyg: ¤¤¤
Snygga färger, men något stel struktur. Minus för idolporträttet på Ohly. Ett pluss är dock att sidan är tydlig, men det finns en del svårigheter att navigera mellan menyerna.

Centerpartiet
Betyg: ¤+
Rörig och småtrist sida, utan någon särskild struktur. Ser mest ut som man sagt: - Oj, här har vi en ruta över, här slänger vi in ett kalendarium. Litet pluss dock för att man kan lyssna på sidan.

Miljöpartiet
Betyg: ¤¤¤
Informativ men tråkig. Ett studiotaget idolporträtt på språkrören känns fantasilöst och innebär ett minus. Pluss för tydlig länksamling till riksdagskandidater, samt för tydlig hänvisning till information på andra språk.

- - -
Nykomlingar
- - -


Junilistan
Betyg: ¤¤¤
Snygga färgkombinationer och en tydlig (om än lite väl enkel) struktur. Vågar använda teckensnitt med seriffer vilket är både trevligt och modigt. Idolporträtt på partiledaren även här, dessutom återkommer det ständigt i texterna, vilket drar ner betyget från toppklass till mellanklass.

Feministiskt initativ
Betyg: ¤¤¤+
Enkel, tydlig och använder en modig färgkombination. Saknar idolporträtt av Schyman, vilket är trevligt. Extra pluss för den tydliga kalendern.

Sjukvårdspartiet
Betyg: -
Såvitt jag kan se, saknar sjukvårdspartiet någon rikssida. Ett enda stort minus.












Kommentarer
Postat av: Marianne

Hej Tony!

Intressant betygsättning av partisidorna.
Sjukvårdspartiet har ingen sida men det går att hitta information dock om man söker.....

Funderar över något som jag upptäckt idag när jag tittat på bloggarnas sidor.
Det finns en genus skillnad..... även om det är ganska få kvinnor som bloggar så är de flesta av dessa sidor endast tillgängliga för kommentarer fråm andra bloggare. Finns det rädsla för "otrevliga" kommentarer även här som drabbar kvinnorna?

Enligt Aftonbladet i veckan så fotograferas våra vackra unga kvinnor anonymt på stranden för att sedan återfinnas på sidor på internet....

Roligt att läsa din sida och även Tomas sida var intressant.

Med hälsning Marianne

2006-07-28 @ 14:13:40
Postat av: Tony J

Det var en intressant analys, Marianne. Jag tror du har rätt i att det kan vara så att en del kvinnliga bloggare får klä känner sig otrygga, och därför avstår från att vilja få inlägg från "icke- bloggare". Synd och skam, om det nu är på det viset...

Ha det fint, Marianne!

m v h Tony


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback